tisdag 4 april 2017

Milla 11-12 månader

v 1 (9)
Fortsatt snorig i början av veckan.
ons - tog lång tid att somna på kvällen, torsdag somnade och vaknade direkt vi försökte lägga över henne i sängen. Hade svårt att komma till ro. Fredag visade tydligt att hon inte ville ha nå bröstmjölk när vi skulle lägga henne. Så martin tog med henne in och hon somnade kanske efter 20min.
Simningen den här veckan fick vi prova röda puffar för första gången och dessutom vara ute på den djupa delen av basängen. Milla tog ingen notis om att skillnaden på puffarna. simmade runt och skrattade sen ville in till kanten, klättrade upp nästan helt själv. Hoppa från kanten gick bättre än vanligt, idag lyssnade hon på vänta men hoppade på 3. En gång kom hon helt under vatten, men inga sura miner för det lite försträckt bara. Sen skulle hon gå på madrassen från Lena till mig och hoppa i, dock ville hon inte gå utan kröp i full fart. avslutade med att åka på rygg och hålla i mina tummar.

Barnen interagerar allt mer för varje dag. Återkommande vid matbordet är att de sitter och vinkar och härmas både i gester och ljud. Indian, melodier, klappa händerna m.m
Milla visar även mer och mer intresse för Amy, kan gå fram och klappa henne lite när som.

v2 (10)
Onsdag morgon och sovmorgon till 6:30 när hände det sist. Jippi även om man inte känner att man fått sova längre än brukligt.
Babysimmet denna veckan bjöd på en nyhet. Lena tog barnen och satte dem i sina händer sedan skulle vi sträcka fram armarna och de ska ta sig till oss. I samma stund som de ger sig av ska man säga kommer vatten. Milla gjorde det utan problem, kom under vattnet och kom upp utan sura miner. Läskigigast va att vara hos Lena inte själva övningen.
Samarbetet/samspelet mellan barnen växer för varje dag. Max fråga ofta efter Milla när hon inte är med och idag ropade han på henne, ville att hon skulle komma och vara med honom i vardagsrummet istf med oss i köket. På kvällen hände något unikt, de somnade samtidigt i våran säng. Max kom in och störde oss när jag skulle lägga Milla. Han smög upp och la sig brevid mig och sa jag ligga här mysa. Sen kom handen smygandes, vips höll de varandra i hand och sedan började skrattfesten. Bara avbryta och gå upp göra max klar för sängen. Lägga oss att läsa saga och sedan släcka lampan. Då började nästa nyss, båda lossas snarkade och skrattade en stund innan john blund tog över.

v 3 (11)
Fått sova några dagar till runt 6 nu tack vare att jag gett henne mat mellan 4-5 och hon kunnat somna om. tack för det säger vi.
Klättra upp i fönstret
äter bra med gaffeln nu
tack tack med vattenflaskan mellan farmo och farfar
arg när man tar gaffeln från henne.
 Simningen denna veckan gick så där, hon va inte lika glad och framåt som vanligt. Lite sång, simma efter en leksak sen kom Lena och hjälpte med förra veckans nyhet. Hon håller i barnet som ska söka sig mot oss och simma under vatten. Milla mkt skeptisk nu men inte ledsen. Sen en nyhet där Lena kastar barnet i luften och jag tar emot henne. Det kom ett litet skratt där. Ytterligare en nyhet va att med puffar skulle barnen hålla i en ring i varje hand och åka med. Sen hoppade vi från kanten lite.
Avslutar veckan med hög feber 40 grader när vi kom hem från en em med shopping i borlänge. somnade som vanligt sen vaknade och va orolig på kvällen så fick vara uppe med oss i soffan. Söndag va mest bära runt på gnällig tjej. 

V 4 (12)
Fortsatt feber och gnällig. Max och hon lekte fint i köket en lång stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar