torsdag 20 april 2017

Lissie v 14

Måndag: Tömkörning runt i byn med syftet att miljöträna lite. Gick nerför backen sedan förbi Stamnäs och in på knäckeparkeringen. Gick lite slalom runt lamporna där med enhandsfattning på tömmarna för att sedan gå förbi lokgården och uppför backen hem igen.
Blev 2,2km på 27min sidepull


Tisdag: Sofia verkade Lissies hovar. De ser inte så bra ut 1) vänster framhov slits ojämt vilket troligen beror på rörelsemönstret och sofias tips är att jag filar lite på dem mellan verkningarna samt försöker kolla mer på hennes rörelsemönster och steg. Kanske finns det något att jobba på där. Hon har en hård hovvägg men 2) en spröd/trasig lamellrand och ett tydligt men grunt dike där det ofta samlas småsten.

Onsdag: Superväder och lite osäkerhet i vart vi skulle rida men vi fick uppdrag att kolla statusen på blåa slingan. Vi red på vid dalavatten och följde den mot kenneth sen över bäcken innan vi gick upp på travbanan. Gick över bäck nr 2. Sedan mot Heden och svängde in i skogen för att hitta lite stockar att kliva över innan vi stigar oss vidare över vägen och ner på grusvägen. Red en bit på grusvägen innan vi vände in i skogen och via lackverkstan. En sån dag v hade kunnat fortsätta hela dagen.
Blev 9,3km på 1:25t Distansutrustning


Fredag: Som planerat red vi iväg 14:20 med förhoppningen att vara i hästberg senast 15:10, men så fel jag fick. Lissie och jag gick i förväg och va där 12:25, travade sista biten i skogen. Klev av när innan vi kom in på gården och det va först när jag öppnade dörren som hon blev misstänksam och gick skeptiskt in. Vi kollade oss runt där inne och fick syn på sig själv i spegeln blev det riktig giraff. Väl Tanja och Allan kom dit hoppade jag upp men det va en väldigt tveksam tjej. Fick arbeta med volter i varje hörn i bortre kortsidan en bra stund då dörren va farlig. Tog tid innan vi kunde börja trava med flyt och början till att slappna av. Planen va att träna lite på flugan men då hon va så himla känslig vid portarna bytte jag taktik. Övning 1) 8or då började hon få form och slappna av. Tung i innerhand och svävade lätt ut på ytter. Svårt att hålla emot med ytterskänkel speciellt i höger varv. Oliksidigheten kändes tydligt. 2) lite sidvärtesrörelser och mkt fusk men några steg gick som de ska, lättare att flytta för vänster än höger. 3) galopp på stora mittvolten, fin vänster fattning och vänster varv. Höger försökte hon springa in i galoppen och fick kämpa för att hålla hela varvet.
Blev aktiv tid ca 25-30min sedan promenerade vi hem.

Rida dit 5,2km tid 63min och 30min i ridhuset sedan promenad hem 5,5km på 1,20t. Hopputrustning

Söndag:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar