måndag 20 mars 2017

Lissie v 11

Tisdag:  Slädtur med målet att detta är sista turen och släden parkerades utanför sitt tält redo att parkeras eller tas ut en gång till. Rådfrågade Folke om väg innan vi gav oss ut. Nu va det mest is och slask. Körde runt dalavatten och över ravinen skoterleden ut mot heden, körde den lilla öglan där och tillbaka förbi garaget hem. Vägen till heden va is och en kraftig vårflod som rann. Lissie körde på som inget, gick lite försiktigt där isen va hård men inga tveksamheter eller snedsteg.
Blev 4km på 53min vilket ger 4,5km/h, då stannade vi och tog några kort i skogen.

Onsdag: idag är hagen en isgata, knöligt och halt. vi har klarat oss fram till idag pga det varit mjukt och slaskigt med plusgrader även på nätterna. Om det nu blir minus på natten hinner det som smälter frysa och blir svårt för våra barfotahästar.
Gjorde en spånväg från ligghallen till lunchhagarna.

Torsdag: Strålande väder +7 grader så passade på att testa ridtajtsen (underställ under) helt underbara. Vi tog en barfota runda på vägarna i byn. Vägarna är bara och fina så tog våran vanliga byrunda men motsols. Va bara nöjda med att komma ut. 
Blev 3,3km på 42 min. Bladsadel och hackamore.

Fredag: Vaccinering, Tanja tog hand om Lissie som skötte sig perfekt

Lördag: En kort skrittrunda med Tanja och Allan. Ordentligt isigt på vägarna i skogen men ute i mossan är det helt bart. Travbanan har tinat fram på sina ställen.
Blev 3,2km på 50mn. Hoppsadel och hackamore.

Söndag: En perfekt ny runda som träning inför vasaritten.  Skrittade ner till majstången där jag slog på GPS´n sen försökte vi hålla mkt trav och hög medelhastighet. Fick stanna till lite vid stamnäs på mötande bil. Ute på vägen vid åkrarna va det lite handbroms i. Ut på åkervägen vid yttermo där det blev nästa stop pga hästarna, kastade sig ut på åkern två gånger. Mkt piggare nu. Vidare mot Källan och runt till cykelvägen till Heden. Reagerade lite på vägräckena efter dagis men inte staketet på cykelbanan. Från Heden och hem höll vi ett bra tempo, på några få ställen fick vi sakta av pga frostfläckar och bilar. Men generellt travade vi hela vägen från cykelbanan började till korsningen vid lackverkstan.
 Stannade till hos skräpgubben och Lissie ville inte va still, sen red vi förbi badet och uppför backen hem.
Blev 9,55km på 65min med ett snitt på 8,82km/h. 

En bra vecka med varierande träning.
vikt 464kg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar