måndag 27 februari 2017

Milla 10-11 månader


Sjukdomar...feber/hosta/snor. började hos max sedan på tisdagen vaknade hon snorig, mitt på dan svår hosta. Sen onsdag feber och värsta dagen på längre. Kunde inte sova ordentligt i vagnen men va så himla trött. Gick runt och vaggade på henne i 1,5 t. Satte jag mig ner blev det katastrof skrik och gråt. Sen somnade hon i min famn i gungstolen i drygt 1 t.
Varit svårt med både aptiten och hur hon ska sova på dagarna.

Fortsatt svårt med mat och sömn, ibland fungerar babblarna som lockmedel vid maten.
Torsdag somnade hon i bilen från farmor, lät henne sova och hon sov i 2,45 sedan va hon vaken och allert i 1,5t innan hon åter va trött och sov 45min till i vagnen. Stod och hoppade på gåvagen som stod uppepå sängen i hennes rum. Gillar att härma ljud man gör...skratta, ljudramsor. Ajabaja då skrattar hon och gör lika med fingret.

Sa sina första ord: först tack tack till Max när han gav henne en leksak. Sedan sa hon hej både när pappa kom hem och sedan när jag varit ute med Amy. Att hon redan säger mamma vet jag inte om det räknas, vilket hon gjort ialla fall en månad. Det är mycket ljud nu...hon pladdrar som tusan hela tiden. Visar tydligt och högljutt om hon gillar/gillar inte. Någon form av Titta säger hon också, speciellt när man passerar ett kort på tex max. Men även ibland är det som hon sträcker fram något och frågar e dä?
Hahahaha som en kraxande kråka. Speciellt på morgonen då kan hon gå runt och skratta för sig själv. Annars är det ofta mkt gnälligt när jag är själv med henne.
Gillar att göra massa ljud och försöker göra nåt som liknar indian men hon använder baksidan av handen och håller för i längre stunder än man brukar. Tränar gärna rösten med att skrika och prata. 

Hon somnar oftast mellan runt 18:30 beroende på hur mkt hon sovit tidigare på dagen eller rättare sagt när hon vaknat. Sker det innan kl 14 så är hon jättetrött och kinkig vid 18. Men när hon väl somnar för kvällen, som oftast går fort. Sover hon sen stabilt väldigt länge. Ammar innan läggning sen kanske hon sover till 2-4 vissa nätter så länge som till 5. Kritiska timmen ör helt klart vid 5 för vaknar hon då vill hon ha mat och det går oftast inte få henne somna om då. Så dagen börjar runt 5-5:30 just nu.

två nya tänder uppe. Ammar nu bara det första och det sista på dagen.
Övat på att gå lite utomhus. Börjat på altanen, funkat bra att använda gåvagnen och 3-4 steg utan. Men faller lätt och svårt att ta sig upp. Nere på snön blir hon bara arg på att vagnen inte rullar lätt. Funkar jättebra att gå i fleeceoverallen där det är skottat, kryper ur pulkan och går runt.

Gick fram och kramade max. Rulla och hämta bollen. sjunger. klappa händern, dansar när max sjunger. Gillar att gå fram till max och bita han i tårna.
Max har lärt sig säga Milla ordentligt nu och inte bara Illa. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar