söndag 22 januari 2017

Lissie v 3

Måndag: En perfekt vinterdag med -4 och blå himmel med sol. Planen va att få utlopp för all överskottsenergi. Valde mellan masten eller asaklitt, blev den sistnämnda. Höll ett högt grundtempo. Travade på framåt väldigt fint till backen började, där växlade vi till galopp. Men det blev jobbigt tidigare än jag trodde och vi övergick till att trava upp till vändplanen. En trött Lissie vände ner för att trava förbi milan och travbanan bort till skylten. Då va tröttheten borta och hon gick på som ett lokomotiv igen. Red vänster vid bäcken och filmade två sekvenser i galopp.
Totalt 53min i perfekt förhållanden, trodde vi varit ute längre än så.
Bladsadel och tredelat bett med pullarnosgrimma. 

Tisdag: Gick en kort promenad med Lissie, barnvagn och amy i skogen. Hade blivit sparkad av Rimi vänster bak när jag skulle sätta på grimman.

Torsdag & Fredag snabba visiter ena ge frukost & klämma på såret andra dit säga hej och klämma lite. Så rörande att hon kommer gåendes till en när man kommer, trotts att hon står i ett bortre hörn och sover.

Lördag: En fin ridtur på 1,30t i perfekta förhållande både väder och underlag. Red runt Heden + vandringsleden ovan travbanan sen in bakom milan hem. Fram till till Heden va det lite handbroms i. Fick rida runt ett fallet träd och under ett annat. Från Heden och speciell på travbanan tände det till ordentligt och nästan kokade ur öronen. Galopperade på, höll generellt ett högt tempo hela vägen. Mkt trevlig tur.
Bladsadel och rakt bett utan nosgrimma.

Söndag:  Slädtur på 58min i blandade gångarter, lilla öglan. Alltså småsvägarna - över bäcken - mot kenneth sen runt öglan där så man kommer tillbaka samma väg. Travade på där det gick, låg på fint bitvis.
 Tog tid att få fram släden, parkerade den ute nu med förhoppning att kunna åka mer snart igen. Tog även lite tid att sätta för, hon gjorde rätt direkt men när jag ville att hon skulle kliva fram gick hon ur och då tog det några gånger innan vi va rätt igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar