torsdag 27 oktober 2016

Milla 6-7 månader

 GaDagen efter 6månader började hon ta sig frammåt för egen maskin genom att åla/dra sig mot det hon ville ha. Först i köket jagandes efter en petflaska och pappåse och sedan efter saker i max rum.
V 1, ökat på matmängden genom att ge två stadiga mål i grötfrukost och puré middag, samt smugit in liten potion lunch. Nu gapar hon för allt, speciellt maten går ner direkt. Vi kämpar även med att försöka få i oss vatten med flaskan. Ålandet utvecklas för varje dag, är mer som att hon trycker på med fötterna och drar med armarna. I slutet av veckan hade vi ökat på till 4mål mat (gröt, lunch, gröt el våffla, middag). Vi avslutade helgen även med att prova gunga ute. Snorig som bara den resulterade i en vaken lördag kväll och sedan sova i vagnen i sitt rum. 
Inne på söndag kvällen lossnade utvecklingen ordentligt. Med full fart halvkröp hon från rum till rum med väldigt bestämd blick. Hällde ut amys vattenskål några gånger också. Mitt i all förvåning kring krypandet reste hon upp kroppen och satt helt utan stöd. Satt en lång stund så vi kunde ta kort. 

V2 har fortsatt att utveckla sitt kryp/ålande för varje dag. Har tagit sig fram från rum till rum. Får en spreciellt blick när hon ser något hon vill ha och sedan är det med stor målmedvetenhet. Hon sätter fart. Ser ut som en ödla i fulll fart. Använder tårna för att skjuta på med. Har tagit sig ut från tvättatugan och in igen. Samt över tröskeln i badrummet. Jaga brorsan är bäst. 
Fick va med och packa hö och klappa på Lissie, fick ett riktigt fint ögonblicks bild på dem. 
Babysim start hon va med på noterna helt, lite chockad till en början kanske. Simmade på jättebra, ligga på rygg va ingen höjdare. I duschen va det också missnöje. Sov gott sen när vi åkte därifrån. 
En tung vecka sömnmässigt då hon oftast varit vaken mellan 3-5 för att somna om för 1-2 timmar. Kom ifrån det lör-sön vilket va en befrielse. 

V3 bättre nätter vilket är en befrielse. Vaknar oftast runt 24 och sen runt 3 men somnar om och sen är det morgon runt 6, vilket är en klar förbättring från förra veckan. Varit lite mer närhetstörstig, somnat brevid mig på min axel både en kväll och tidig morgon. Även somnar med Martin en morgon och trängts. 
Krypandet har utvecklats till att lämna ödlestilen mer och mer, ser ut som hon sätter i knäna nu. Ivland knä och fot. Drar sig upp mot mina ben på knästående och även en fot i. 

V 4 så där måndag EM/kväll så ställer hon sig bara upp utan vidare. Gör det många gånger på en timme. På den nivån att Martin får ta upp henne och bära istf att låta henne vara fri på golvet. Jättenöjd över sina nya färdigheter. Vaknat 5 varje morgon, mån - tor. Sen slår vi till med sovmorgon till 7 på lördagen, vaknat 4 ist och somnat om. Vill sova nära flera gånger det varit svårt stt somna/ somna om ifall hon inte ligger brevid mig nära. Veckan kantas ändå av stå upp mot allt hela tiden. Spelar ingen roll om man har Ng i händerna, då står vi med en hand. Även provat flytta fötterna när hon står upp. Sköt en skokartong framför sig och flyttade fötterna lör EM. Under helgen har vi haft rytmen sova 1-2 t FM, vaken 11-14, sen sova 30-90 min EM. 
Äter nu 4 gånger per dag minst 4 tärningar och gör en hel potion gröt. Ammar när vi vaknar, sen gröt runt 7-8, ammar innan vi ska sova. Sen beror det på hur hon sover. Men puré som nästa mål, amma, gröt/ våffla, amma, puré och sen när vi ska sova amma. Äter 2 gånger på natten. Börjat äta äggvita själv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar