lördag 12 mars 2016

Lissie v 10

Tisdag: slädtur på 1 timme med Stefan som passagerare. Det kom mycket snö dagen innan, tung snö. Så det blev på många ställen att spåra helt från början och lite pulsande för henne. Gick jättebra och ytterligare en gång som påkopplingen fungerade för oss 👍 så befriande. Nu måste vi träna på tålamodet att så still tills kusken är redo. Hon vill dra iväg direkt tömmarna är på plats.
Körde första höger och runt där sen höll höger i delningen sen över bäcken och bort öglan vid Kenneth och samma väg hem. 

Onsdag: Linnea red till asaklitt galopperade uppför och travade mkt efteråt.

Fredag: En fantastisk ridtur med strålande solsken och blå himmel. Passade på att rida till Källan och därifrån vidare till Siljan. Lite tveksam vid vägbommen och precis när vi klev ut på sjön. Vi red en kort bit nära stranden ut på sjön och vände sedan. Några korta travsteg men såg att det va is under så saktade ner. Inga problem att ta oss över vägen även om det inte gick att göra det där man brukar pga nya cykelvägen. Påvägen hem va det någon som tände till ordentligt. Märkte snabbt att höger galopp ville hon inte. Så jag bestämde mig för att ta kampen, efter 2 försök så satt det sedan vid 3 tillfällen så det får jag va nöjd med. Men va antingen långa tyglar skritt eller full sula som gällde tyckte lissie =)



Lördag: En kortare slädtur idag tillsammans med hela familjen. Amy sprang brevid på ett så fint sätt. Max ville hålla i tömmarna och när det va dax för trav ville även max smacka. Annars hade satt han mest still och nöjd i pappas knä. Va ute i totalt 40minuter. Körde första höger sen höll höger i delningen, över bäcken och sen vände vi i trekanten där blåa slingan korsar vägen till kenneth. Jättefin vändning rund där trots att det va lite smalt. Sen tog vi stora vägen efter bäcken hemåt igen. Nu är vägen mot skogen delvis framme, får se hur länge det går köra släde.
Idag va det tillbaka till vanliga strulet vid påkopplingen, jag tappade tålamodet lite då det va länge sedan hon bråkade så här. Men skam den som ger sig, efter några försök gick hon i lika fint som de senaste gångerna. Vi kom även iväg helt ok. Gav tömmarna till martin, jag sa ifrån några gånger med ledrepet och sen va hon still tills jag satte mig i. Får kämpa vidare på den taktiken.


Söndag: Linnea

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar