söndag 27 december 2015

Lissie v 52

Onsdag: hade många ridturer i tanken men blev ändå ingen av dem. Slutade med att vi klättrade lite runt vid verkstan. Blev en del upp och ner. Mellan detta blev det några galopp intervaller. Sen skritta via dungen och byn hem. Väldigt pigg och på efter en stund. Ville gärna välja gångart själv. totalt 1,15t

Fredag: blev en ridtur med Linda och Katina så långturen blev till en blandad tur utan direkt plan på 1t. Red över ravinen och sen ut mot Heden och upp på travbanan. Ner på lilla stigen och tillbaka genom skogen ner breda vägen. Mötte travhäst, salsa och maximus. Fick trava i fältsits och två korta galopper.

Söndag: Idag kom Linnea och skulle provrida lite. Min plan va att låta henne vara på ridbanan lite för att jag skulle få en känsla för hur hon rider. Sagt och gjort gick vi ner till AMs nya ridbana där Lissie inte varit tidigare. Hon skötte sig över förväntan påväg dit och när hon kom dit. Sen såg jag att det blev lite av en maktkamp. Kunde stanna och försöka backa samt inte helt gå mot stacketet. Lite handbroms i emellanåt också. Men rätt galopper hela tiden blev det. Lite försök att bestämma gångart men avstyrde det helt ok. Beslutade att hoppa upp en kort stund och känna på henne. Jag red kanske 5 minuter och hon gav med sig i nacken direkt men stretade en del ändå, lite propeller varning. Blev en kort galopp i varje varv. Kände direkt att hon inte va på sitt bästa humör.
Bestämde att nöja oss på ridbanan och gick med henne en kort bit i skogen istället. Lissie försökte flera gånger få bestämma vart hon skulle gå. bla när jag gick åt ett håll och de åt ett annat. Men de redde ut det på ett bra sätt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar