onsdag 25 november 2015

Lissie v 47

Tisdag: Nu är det ordentligt mörkt när man kommer till stallet, men så skönt när det står en häst vid staketet och väntar på en när man kommer ut med sakerna från sadelkammaren. Vi pälsade på oss nästan alla reflexer vi kunde.
Red iväg med hackamore på våran byrunda. På sträckan badplatsen - majstången försökte jag träna både halter, sidvärtsrörelser och övergångar skritt-trav. I början lite motig i halterna, sidvärtsrörelserna gick rätt så bra. Mer rak än vanligt i båda sidorna även om det inte flöt lika bra åt vänster, blev några sidor framåt hela tiden. Avslutade det med lite lösare trav. För att skritta resten. Vid AM mötte jag Sofia så blev ståendes och snacka länge innan vi promenerade hem. Total ridtid ca 45min.

Lördag: hade lite ont om tid så blev bara en ridtur på ca 45min. Hade behövt det dubbla med facit i hand. Runt på stigarna, ut på travbanan och sen in mot Kennth och hemmåt. En övertänd häst som va rädd för det mesta, ville bestämma gångart, taktade gärna. Höll ber tempot i galopperna men fick slita för det. Bra fattningar ändå. 

Söndag: kom inte till stallet före 15:55 och redan skymning. Så vi tog på oss repgrimma och reflex boots sen gick vi till ridbanan. Hann knappt knäppa lös henne innan hon började springa runt. Blev några tokrusningar en stund, busade och bockade. Jättekul, race med svansen högt i luften. Likt en upphetsad hingst. Sen tog jag fram hinder. Men i vänster varv ville det sig inte. Men så bytte hon varv själv och i höger hoppade hon direkt. Började på kanske 30cm för att växla upp till 60cm och vidare till 90cm. Flög högt högt över hela tiden, även i trav nästan stillastående. Provade höja ytterligare lite men då blev det nit, inte konstigt i mörkret. Provade några gånger i vänster genom att leda henne mot, gick bra på mellan nivån. 
Promenad dit och hem. Annfådd och svettig efteråt. Promenad hem va välbehövlig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar