torsdag 22 oktober 2015

Lissie v 43

Måndag: planen va att försöka sammanstråla under dagen först för stt vara stöd när Figge åker iväg men sen även harva ridbanan. Efter en tuff morgon hemma blev det stressigt iväg till stallet för farväl av figge. Sen blev jag kvar. Mocka hage, packa hö och städa i sadelkammaren.
Tisdag: uppe till stallet i ottan för besök av hovslagaren. Verkning av hovarna och bokade in tid för vinterhjulen 15/12, får se om vi klarar oss tills dess. 
Onsdag: bara upp en snabbis och flytta saker i sadelkammaren efter att en ung man smugit runt och kännts konstig. 

Torsdag: red iväg med förhoppningen att hinna en bra runda innan det blev mörkt. På med reflexer och pannlampa. Red via verkstan höger mot yttermo och över åkern sen genom byn via badplatsen och förbi Björn hem. Blev mörkt precis sista biten, då kl 18:10. Blev totalt 50min. 
Först kort trav över till lugn lätt trav och samma på långa tyglar. Sen fina galoppfattningarna höger och vänster om varannat. Jättefin hela vägen både i form och tempo. Klockrent allt satt prefekt. 

Lördag: fick jaga henne lite i hagen innan hon följde med ut. Blev stående med Sofia en halvtimme innan vi kom iväg. Tror vi byte väg att rida säkert 10 gånger. Slutade med helt spontant val. Det va handbroms i stora delar av ridturen. Började som sist med korttrav förbi verkstaden, över till lätt trav och sen trav på lösa tyglar. Upp mot grustaget men fortf handbroms så vände av i halva backen till vänster. Sen lite krok på de stigarna. Dit måste vi snart och rida runt runt bara. Över vägen och lite offroad och mot heden. Även dit måste vi rida runt någon dag. Sen vaknade humöret till och några fina galopper upp mot travbanan. Bröt av tidigare än vanligt överallt. Upp på travbanan och det va nyharvat så fick två jättefina kortare galopper. Höll på att åka av då hon gjorde stuttsstopp pga en bil, kände hur jag va högt över henne innan vi va i balans igen. 
Totalt 1,10t 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar