torsdag 12 november 2015

Lissie v 42

Måndag: Promenad trt till ridbanan med häst, hund och barnvagn. Gick vanliga vägen dit men fick ta vägen tillbaka. Passade på att gå lite längre när vi ändå höll på och gick vägen förbi Lokgårdens hage och uppförbi Björn. Totalt höll vi på ungefär 1 timme. Aktiv tid på ridbanan blev ca 30min med en anfådd häst.
  Övningar: 1) travade på volt i båda varven till en avslappnad och fin form 2) några varv galopp i varje varv, i vänster varv busades det ordentligt några gånger vilket slutade med avbrott och fick börja om. 3) trava på volt med en bom i båda varv 4) Galopp på volt över bom i 3 varv vardera.
Alla varv i trav va det en fin form och ofta med lågt huvud och sökte sig framåt. Bortsett från några bus i galopp så va även de i fint temp och behärskat över bommen. Vissa fall blev det ett stort hopp över istället för att enbart kliva fint över, typiskt Lissie.
Del 2 jag stod brevid ett cavaletti kryss på sockerblock.
5)  trav och hopp över cavaletti, över förväntan lite sladd i upp mot hindret men ingen katastrof. Båda varven. 6) höjde upp bomen rakt och samma övning i båda varven igen. fick till några filmer och även ett varv med galopp. En krasch också.
Svårt: I början ville hon inte alls springa lös som jag hade tänkt, därför bytte jag taktik. Några ordentliga frustrerade ögonblick blev det när hon inte tolkade mina signaler om ut på spåret. Stundtals stod hon mest still och nickade och på sin höjd backade eller flyttade sidled. Fick kämpa fram och ut henne på volten ibland speciellt i höger varv. Envisa häst! Gjorde därför inga varvbyten utan bröt av och startade om varje varv.
Tisdag: En mkt sorglig och hemsk kväll istället för en ridtur. Farväl fina Inri.
Onsdag: Blandad ridtur både på vägarna runt verkstan och sen grusvägen till Yttermo och genom mysskogen och förbi badet hem. Blev totalt 1,05t. Skönt att komma ut på en tur i klart ljus nu när mörkret börjar ta över kvällarna.
Red med hackamore och först kändes det som hon gick med handbromsen i eller gick och sov, inte mycket ax framåt. Uppe på grusvägen växlade vi till galopp, drog väldigt mkt åt högervägkant. Trög och lyssnade dåligt på ledande vänster tygeltag. Inte heller galoppfattningar fungerade som de skulle. Blev bara höger hela tiden, efter många försök kom en liten kort i vänster. Något lugnare tempo sista travbiten förbi badet.
Lördag: dagen började som en mardröm, fattar fortfarande inte att det är sant. Men Lissies vapendragare har lämnat henne😞. Blev bara att ta hand om det praktiska runt det. 
Söndag: en sen ridtur med Linda nu när det bara är tjejerna kvar. Red genom mysskogen till yttermo och över åkervägarna där tillbaka och en bit på grusvägen mot grishuset hem. Totalt 1,15t mest skritt en del trav. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar