måndag 12 oktober 2015

Lissie v 41

Måndag: på FM fick hon springa lite i corallen och Max tyckte det va otroligt roligt när det blev bock och backutslag. På em/kvällen släpptes Sveinn in i flocken. Lissie och Figge höll en väldigt tillbakalutad roll i det hela. Stod mest på avstånd och betraktade vad som skedde. Tog någon riktigt race och spelade hingst annars cool.
Tisdag: Red på småstigarna närmast stallet bort mot Kenneth sen upp på travbanan en bit och hem. Första ridturen i skymning, reflexer räckte idag. Men pannlampa snart. Började med kort trav en period i början lite övertempo och dragit men slappnade av och gick fint. Sen lite ökad trav med lättridning även här lite överilat till en början. Sedan övergick vi till att träna korta galoppintervaller. Varannan höger varannan vänster, fungerade fint så gott som alla fattningar satt. Lite hetsigt i första avbrotten men sen lugn och lyssnade bra. Absolut nöjda efter en bra runda på ca 45 min.
Torsdag: Körde med rockarden (som måste ha mer luft i däcken nu) packade på massa med reflexer och drog iväg. Tyvärr hann klockan bli lite för mycket innan vi rullade iväg. Så jag körde vägen bort upp på travbanan och bort till Västannor där backvände vi och körde tillbaka. Tog av en väg tidigare från travbanan och kom upp vid kohagen istället. Tillbaka lagom till att det blev helt mörkt. Så nu är det cykelbelysning som ska inhandlas och mer reflexer till vagnen. Hela turen tog 45min och höll ett bra snitttempo på mellan 8,9-12,3 km/h på joggingsträckan. Planen va egentligen att köra runt i västannor men ville hinna hem innan mörkret. Passade istället på att träna på en backvändning, lite svårt i kommunikationen gällande hur backningen skulle svänga annars gick det ok.
Lördag: Red runt Heden med Linda och Katina. Något längre tempo än vanligt men ändå en tid på 1,20t. Några fina travbitar och en kort fin galopp. Hackamore.
Söndag: Harvade med sladden på ridbanan. Tömkörning dit och hem + harvandet tog 45min. Kändes som det gick snabbare med sladden men den plattade till banan mest. Svårare att få ett jämt och fint resultat dock. Glömde helt vilken taktik jag skulle ha så mönstret blev katastrof. Fastnade i matten ordentligt uppe i kortsidan. Måste gräva undan innan nästa gång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar