onsdag 16 september 2015

Lissie v 37

Måndag: Passade på mitt på dagen att ta ett pass på ridbanan när Max sov. Han somnade påvägen från stallet ner mot ridbanan. Amy lös, Lissie i repgrimma på släp och körde barnvagnen.
Blev 30minuters ridning och lite longering innan för att lätta på de värsta spänningarna. Va mycket gnäggande och springande i hagen så det va en spänd häst i början.
Övningar: Började med stora volter i båda varven, slappnade av fort i vänster varv. Övergick till serpentiner med 3 bågar, märkte stor skillnad mellan sidorna. Fortsatte med 8 or och började känna en mjukare högersida. Avslutade med flytta för skänkeln på långsidorna. In från spåret, ut på spåret. Två varv med fokus på en sida i taget med lite extra hjälper. Undan höger fungerade bäst, drog fint bakbenen helt rakt. Lite mer samarbetsproblem undan vänster, men släppte på slutet.
+/-: Fin vänstersida snabbt, snabbare än jag trodde. Lite undertempo i början, till vi växlade till trav. Höger varv sladdade vi på öppna delen lite väl mycket. Fina flyttningar undan höger. Använde backen lite för mkt undan vänster i början.
Över lag får jag vara nöjd, länge sedan vi slipade på ridbanan. Men tydligt att detta behövs mer och oftare än det blivit.



Tisdag: blev 45min ridtur på kvällen. Blev inte så lång tid men allt stämde så ville avsluta på topp så red hem en väg tidigare än planerat. Va en stressad och nervös tjej i början. Mkt kort trav i början, fin och bra tempo. Tog tvärnit vid en ny rishög mitt på vägen, jättefarlig. Men lite övertalning passerade vi och fortsatte. Växlade över till galopper och alls fattningar satt, bra harmoniskt tempo. Stressade inte upp sig för mycket mellan heller, men fin frammåtbjudning.
+/-: En jättebra tur, spontant valda vägar och fina gångarter. Hackamore.


Torsdag: red genom skogen mot heden, runt där på mysstigen plus lite upp & ner i gropen. Fokuserade hela ridturen på rena fina gångarter och övergångar. Supernöjd med dagens tur. Fin kort trav i början ut mot Heden. Sen fokus på galopp, med två kortare sträckor per sida. Alla fattningar satt klockrent och kändes jättefint. Inte alls så orytmiskt som höger kan kännas ibland. Påväg tillbaka från Heden blev hon lite övertänd och tog fel en gång men kunde snabbt rättas till. Drog på ordentligt, men kunde korta ner i väldigt fin kort galopp. Totalt ca 1.05t
+/-: Otroligt fina galoppfattningar och fin/lätt reglerad i hastighet både tillbaka och frammåt. Trotts lite springig i traven och på hemmåt.



Söndag: ingen ridning pga ihopsläpp av hästar. Välkomnade Katina och Inri in i flocken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar