lördag 22 augusti 2015

Lissie v 34

Måndag: Idag kokade det ur Lissies örgon. När vi red iväg gnäggade hon med jämna mellanrum och hade ett betydligt högre tempo än vanligt, stressad på något vis. Mycket hände som va farligt så som joggare, bilar och hästar.
Red förbi verkstan ut på grusvägen och mot yttermo, över åkern och genom lilla skogsdungen hem. Använde kort trav för att försöka lugna ner henne både i början i skogen och sedan på grusvägen. Sistanämnda fungerade inte utan blev bara vingligt och dragkamp. Så ändrade snabbt taktik och började träna sidförande rörelser för att avleda henne. Fungerade nästan direkt även om hon gärna stuttsade till lite ibland. Från ängen till sista kurvan blev det. Provade öka traven men då kokade det direkt igen. Tog två kortare galopper, försökte behärska tempot. Sen över åkern höll hon traven bra, när det började gå för fort lugnade hon ner röststyrt.
50min totalt.

Tisdag: Hovslagaren på besök för verkning. Fick springa och busa lite i corallen efteråt, men bestämde själv när det va nog.

Torsdag: Åkte upp på kvällskvisten och red runt Heden. Passade på att fläta man och pannlugg då det va så varmt. Får även vara utan flughuva då den har skavt lite. Lugnare i humöret än måndags, men med på allt jag begärde. Inledande traven kort och kontrollerad. Lite känslan att hon va på sin vakt ifall något farligt skulle dyka upp. Pratade med mamma på facetime delar av turen i både skritt och trav. På slutet funkade även höger fattningarna. Blev ett ordentligt kast i sidled på genvägen upp till travbanan. Totalt tid 1,10t. Dusch efteråt.

Lördag: Blev en varm ridtur, passade på att göra en ny fläta i manen för att få undan den i värmen. Red mot Källan och bestämde där och då för att rida ner i Siljan och doppa oss lite. Inledande traven höll vi kort och kontrollerat. Resten av vägen ner till Siljan blev galopp perioder och en allt hetare häst. Va en tokigt parkerad bil vid siljan men kom förbi. Travade ut längs stranden en bit, sjögräset va spännande att smaka på. Lite handbroms i pga en båt längre bort, men vände tillbaka och fattade galopp. Alla tveksamheter försvann och vattnet sprutade om oss. lite problem att komma förbi bilen på tillbaka vägen. Sen blev det lite dragkamp om vem som bestämde gångart hemmåt. Funkade för det mesta med rätt fattningar. Avslutade med kort trav från grishuset och hem, vilda diskussioner. Hade nog kunnat springa mycket mer. total tid 1,15t. Fick sen en dusch på em av fredrik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar