söndag 21 juni 2015

Lissie v 25

Måndag: utlånad för en skrittur med Ida och Emelie. Allt hade gått bra tom mött en timmerlastbil utan problem. Ridit så de kom ut vid Storheden.

Tisdag: Använde min friskvårdstimme till att åka och rida innan jobbet, tycker det känns så himla rogivande att ge sig ut i sommarsol tidigt på morgonen. Så vi drog iväg vid 7 tiden. Red ut på asfalten och tog första vänster uppförbi skjutbanan och sedan genvägen upp till travbanan, hela den bort till Kenneth och genom skogen hemmåt. Blev så gott som exakt 1 timme.
Dagens övning: Hålla sig rak i spåret på travbanan, inte vika upp på kanterna. Efter en stunds kämpande slappnade hästen av och gick lungt i spåret utan att vika upp därifrån.Gick oväntantat bra.
Kunnat göra bättre: Lugnat ner travtempot första delen av ridturen något då det blev jäktat tempo.
Bra med dagen: lungt och harmoniskt, inget dragkamp någonstans även om hon va väldigt frammåt och gick på mellanåt.

Lördag: Fick börja med att tvätta svans och ben ordentligt. Brunstat ordentligt nu i veckan, tvättade i tisdags också. Tänkte rida mot ridskolan, men Lissie svängde redan hemma vid gården åt andra hållet så ändrade planerna och red till Västannor ist och vidare ut i skogen omvänt på blåa. Inledde med en fin kort trav fram till västannor, kändes att hon va pigg och redo. Efter några galopper tappade hon förståndet lite och ville inte sluta. Inget dumt bara kul när hon är så framåt och glad. 1,2 timmar.
Dagens övning: Hålla sig rak i spåret på stigen och travbanan, inte vika upp på kanterna. Gick oväntantat bra även i kort trav. Utan diskussion.
Kunnat göra bättre: Blev lite dragit och hetsig. Sista halva lyssnade hon inte på mycket och fattningarna blev som hon ville bara.
Bra med dagen: Galoppfattningarna satt bra i början så även den korta traven.

Söndag: Bara ut och skritta tillsammans med Ida. Barbacka och med hackamore. Inte ens klockan med oss. Red genom sagoskogen och över åkrarna på andra sidan vägen och sen genom Yttermo hem. Trevligt och alla skötte sig bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar