söndag 14 juni 2015

Lissie v 23 & 24

Blir två veckor i ett inlägg pga förra veckan blev lite skild mot hur upplägget va från början. När vi kom hem från Mallorca hällde regnet ner och va kallt. Vilket inte gav några bra förutsättningar att sticka ut och rida med tanke på att jag redan va sjuk och behövde bli frisk snabbt.
Slutade med bara en ridtur på hela veckan och dröjde ända till torsdagen vilket gjorde att det blev 2 veckors ledigt för lissie helt oplanerat. Men det kommer bli enda ledighet hon får i sommar.

Söndag och Tisdag regnade bort =(

Torsdag: Med två veckors ledigt i ryggen la jag upp planen att vi bara skulle ut och skritta i skogen. Tog med mig kartan ifall vi kunde passa på och hitta några finn&vinn kontroller samtidigt. Hela rundan tog 1,20t med skritt till 98%, tog en kort kort trav efter en snubbelinsident samt att jag inte kunde låta bli att hoppa över ett nedfallet träd. Hon va direkt med på att hoppa, inga konstigheter kanske 50cm.
Vi tog av när vi brukar gå över vägen och fortsatte en bit på asfalten innan vi vek av till höger för att leta efter första kontrollen. Blev lite klättring och gå off road. Hon kändes lung men stressade upp sig och gick på spänn just runt kontrollen. En kort bit på asfalten igen innan vi på nytt vek av i skogen inför nästa kontroll, mötte cykel utan att hon reagerade. När vi hittat kontrollen provade vi en ny stig som genväg över mot nästa mål. Hon gick lungt och stabilt för att varit ledig så länge. Uppför lite brant till nästa kontroll och sedan ett litet skutt som sagt. Sen ut på grusvägen och vanlig sträckning hemmåt.
Dagens övning: blev egentligen inget speciellt vi tog det helt för vad som dök upp och hade inga krav på att något skulle klaras eller sättas upp mål. Bara en trevlig tur helt enkelt.

Bortresta lördag - söndag

v 24

Måndag: Då jag va ledig och semester kunde jag passa på att rida tidigare på EM. Pga osäker på hur kroppen skulle reagera bestämde jag mig för att "bara" skritta en tur barbacka och hackamore. Då det kändes helt ok så blev det 50minuter snirklandes på småvägarna mellan stallet och Kenneth. Lagom tur för oss både tror jag.
 Dagens övning: Hålla sig rak i spåret på vägarna vid Kenneth, inte vika upp på kanterna. Efter en stunds kämpande slappnade hästen av och gick lungt i spåret utan att vika upp därifrån. Provade även ge henne långa tyglar men gick kvar på samma ställe. Ny diskussion efter ett travarmöte men hittade tillbaka i spåret.
 Kunnat göra bättre: i en brant nedförsluta började hon springa, hade kunnat förhindrat det bättre.
 Bra med dagen: lungt och harmoniskt, inget dragkamp någonstans även om hon va frammåt och gick på mellanåt. Övningen va kul att hon gav med sig lättare än vanligt och att hon stannade i spåret trotts lång tygel.

Tisdag:  En lung tur på 1 timme. Blev att rida via verkstan, upp höger på grusvägen till yttermo och genom sagoskogen och via badplatsen genom byn hem. Va väldigt pigg och ville iväg, ivrig till en början. Vid verkstan fanns det mycket farliga ting att stirra på, lastpallar och rullar med nät. Blev mycket kort trav för att hitta tillbaka till det fina tempot och rytmen som vi hade för någon vecka sedan. Red en bit med mamma på facetime. Någon kortare galopp, inga problem med vilken sida. Genom byn började hon hetsa upp sig lite och blev lite slarvigt med både trav, förflyttningar och galoppfattningar.
Dagens övning: hålla kort trav i bra tempo och rytm
Kunnat göra bättre: hållt ihop det bättre även på slutet av ridturen, unvikigt det flamsiga. Blev lite dragit och starkt bitvis i traven.
Bra med dagen: hur vi övervann farorna vid verkstan. När hon vände vände jag tillbaka direkt och frammåt.

Torsdag: 05:46 anlände jag till stallet, Hovis kom 05:52 så va först dit denna gång men inte med marginal. Verkning av sommarfötterna och ny tid v 34. Då vi va klara så snabbt passade jag på att borsta henne och sadla.
Så kunde rida iväg 06:20 en torsdags morgon och fint väder, lite vardagslyx. Fick bli rundan bort till Heden genom skogen och runt vid mysstigen och tillbaka.  Då jag hade gjort rent alla bett kvällen innan blev det lite fel när jag satte tillbaka det, så ryckte av nosgrimman från det med rakt bett. Gick långt över förväntan och mkt bättre än det gjort tidigare utan nosgrimma.

Dagens övning: fokuserade inte på något särskillt, mer än att ha kul.
Kunnat göra bättre: i början lite slarviga fattningar, men blev mycket bättre sen.
Bra med dagen: höll bra och fint tempo.

På kvällen stallmöte för att prata ihop oss om framtiden, känns hoppfullt. passade på att cykla till och från stallet. 13,57min och 4,5km dit och 11min och 4km hem.

Lördag: En morgonridtur med Ida och Figge, första gången med dem tillsammans och han gick långt efter oss stora delar av ridturen, svårt att få honom gå framför oss. Avslutade ridturen med att gå sida vid sida gick jättebra. Stod tom och nosade på varandra en stund.
Vi red genom skogen mot Kenneth till och via blåa över till området bakom kolmilan. sen fortsatte vi på stigar i skogen på översidan om travbanan innan vi gick över och fortsatte på sandvägarna hem. Blev totalt en tur på 1,10 timmar. Majoriteten skritt och några kortare travpass.

Dagens övning: kämpade med att gå i spåret på vägen mot Kenneth. Blev lite oplanerat även att försöka hålla igen och halvhalter att träna på då Figge va så mkt mer långsam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar