söndag 17 maj 2015

Lissie v 20

Förra veckan blev det alldeles för lite ridning, har dåligt samvete för det. Hoppas kunna kompensera det under veckan då det bara är 4 arbetsdagar. För sen nästa vecka åker vi ju bort på lördagen.
För att döva det lite så passade jag på att ta ut min friskvårdstimme i morse för att göra något nytt, rida innan jobbet.

Måndag: va i stallet strax efter 6 på morgonen, ingen häst som mötte mig. Men hon följde gärna med och va absolut med på noterna ute på ridturen också, inga problem. Red vanliga vägen upp mot travbanan men svängde av mot kenneth och följde blåa lite innan vi snirklade lite vid gamla skidspåren för att ta travbanan hemmåt och raka vägen ner. tid: 1.03t

Dagens övning: träna på att trava rakt på stigarna i spåren inte utanför, sidvärdförflyttning med rak kropp.
Kunnat göra bättre: blev lite slarvigt med galoppfattningarna ibland, tog tvärsom.
Bra med dagen: fick till några jättefina förflyttningar efter att ha sagt till på skarpen undan vänster. sen räckte det med att flytta bak benet kraftigare för att få rumpan med oss. Visade mjuk i ställningen bitvis när vi skrittade.

Onsdag: Red via verkstan mot sandtaget i Heden för att träna klättring. Det blåste en del och kom ibland häftiga vindar när vi va i gropen. Det va några träd som gnisslade konstigt vilket störde henne. Sen kom en annan häst som hon tittade mycket efter. Vi började med de korta backarna, 3st upp och ner i varje. Lite brottom nerför, fick använda halvhalter. Sen över till de längre backarna på andra sidan, även de 3st upp och ner i varje. Fick ta om 1 uppsättning två gånger pga hon blev att småjogga på slutet. Sen avslutade vi med att gå uppför den branta backen på mitten.
Avslutade rundan med att ta vägen till yttermo och genom skogen ner förbi verkstan. På vägen använde vi övergångar. Sträckte ut sista biten hem.
Tid 1,14t

Dagens övning: Huvudövningen blev - klättring.  Träna på att trava lungt där det annars brukar bli hetsigt, lugna övergångar till galopp och försöka hålla ett lugnt tempo.
Kunnat göra bättre: I början av klättringen va det hetsigt och tittade väldigt mycket på omgivningen. Blev lite slarvigt med galoppfattningarna ibland, tog tvärsom men bättre än måndag.
Bra med dagen: fick till några jättefina övergångar, speciellt till vänster galopp och ett fint tempo där. I klättringen tog hon i fint med bakbenen, känns att hela kroppen jobbar och att hon slappnar av och fokuserar på uppgiften bara hon glömmer det runtomkring.

Torsdag: körning till västannor och tillbaka. Gick jättefint hela tiden, röststyrd. Joggade på i både samlat tempo och lite ökat på beställning. Provade att gå kort trav på långa tömmar på slutet med bra framgång. Totalt 55minuter
Började skruva bort dynan till rockarden, men det va inte lätt då det va vagnbultar som snurrar när man försöker skruva av muttrarna. Fick bara bort 3 st.

tanken va att det skulle ha blivit en tur även söndag men av olika anledningar uteblev det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar