tisdag 5 maj 2015

Lissie v 19

Gjorde en plan för veckans ridning i måndags morse. Efter det så har jag kommit på att årets upplaga av hittaut eller som det heter nu finn&vinn kommit ut. En aktivitet som jag och Lissie roade oss med mycket förra året. Även i år va det många kontroller inom "ridavstånd" vilket gör det lite kul att både komma ut på en ridtur och ha ett mål att hitta kontroller.

Tisdag: Dagens mål va att träna galoppfattningar pga det gick så dåligt på senaste ridturen. Då het och hetsig, slarvade med fattningarna och valde bara vänster.
Idag blev det att rida genom skogen till heden och runt mysrundan och förlägningen upp på travbanan. Hela travbanan och runt Kenneth hem. Utöver detta så tog vi med oss kontroll 16,15,13,14 och 46. Detta innebar några utsvävningar men vi kunde träna på det vi ville hela tiden.
Inledde med kort trav och trav lång period. Sen övergick jag till att träna galoppfattningarna. 3 fattningar höger, avbrott och lugna ner ny galopp, sen 3 vänster. Gjorde detta tre omgångar per sida. Nästan alla satt direkt. Travperiod från heden till banan. På banan längre galopper men bytte sida vid varje fattning.  Flera gånger hetasade hon upp sig väldigt mycket bla i heden pga motorsågen, så fort det blir springit så lyssnar hon inte ordentligt på signalerna.

Dagens övning: galoppfattningar, tempoväxlingar
Kunnat göra bättre: lugnat ner ännu mer när hon hetsade
Bra med dagen: Jättefin period av kort trav från heden upp till banan med fin eftergift och form. Kände vilken galopp hon tog lätt.

Onsdag: planen va från början att rida till grusgropen och klättra lite. Nu blev det inte riktigt så pga jag va sugen på att plocka några kontroller på finnk&vinn. La upp en runda för kontroll 19,21,22,19 och 11. Använde hackamore och martingal. Blev lite starkare än med bett så klart men när hon väl slappna av gick hon fint. Väldigt lugn i början. Va ute i 1,10t 

Dagens övning: trav med tempoväxlingar samt trav-halt-trav 
Kunnat göra bättre: på grusvägen blev hon slingrig och svår att gå rak. Jag lät henne bestämma lite en period gällande byten av gångarter. Efter det blev det mer springigt.
Bra med dagen: stundtals en fin och lugn trav. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar