lördag 25 april 2015

Lissie v 17

Onsdag: Red iväg i bara långärmad tröja och väst, helt underbart. Hade en väg planerad men en bit ut på asfaltvägen kunde jag inte låta bli nyfikenheten längre. En väg som sett så trevlig ut. Bred fin skogsväg uppför en kulle, perfekt att trava i. Den vägen kom fram till klubbhuset vid skjutbanan, sista lila biten fanns en varningsskylt. Men inte förbud. Väl där uppe va det en figur som hejade, det va Daniel. Så blev stopp där en stund och snacka. Sen fortsatte vi rakt fram en bit och kom ut på kända marker. Travade en bit fram till förbindelsen, sen växlade vi upp och mer eller mindre galopperade hela vägen från heden till skylten uppe på travbanan med några avbrott så klart. Pigg och framåt men aldrig risk att hon skulle sticka eller balla ur.
Via en skogsstig hemmåt. 
Blev totalt 1 timme i solsken, fågelkvitter och stora myggor.

Torsdag: tanken va att Pernilla och sömmen skulle med idag. Men vi blev själva. Tänkte redan förra veckan att jag skulle rida på vägarna bakom källan, så det blev planen. Sen utvecklades lite till en lång trav i samlad takt och nedsittning. Sidvärsrörelse över grusvägen en sträcka. Fint tempo och frammåtbjudning. Blev en del klättring uppför och nerför. Red kringelkrok vid skoterleden. Noga övergångar med lung trav mellan. Även övergång från halt till galopp en kort bit och ny halt. Ofta ner till kort trav för att lugna ner. Funkade jättebra. Slappnade av fint och även en del eftergift. Samma väg hem med kort trav på vägen med sidvärsrörelse en vit. Travade av med långa tyglar utan att öka farten. Så skön känsla. Halt i nerförsbacke. 
Blev totalt 1,20t

Syntes ikväll att hästarna börjar bli mer intresserad av de grässtrån som är framme än höet. Alla va inte vid balen ens. 
Fällde väldigt mkt päls idag, såg ut som det kliat lite i manen. Hoppas det va en tillfällighet.

Lördag: igår hörde John av sig och frågade om Ebba fick rida på sin födelsedag. Klart hon får. Så helgens träningsplaner blev lite ändrade. Tog cykel upp till stallet och gjorde Lissie klar tills de kom. Ebba fick klappa och borsta innan vi gick ner till vändplanen och tillbaka. Blev lite orolig så jag hoppade upp och Ebba satt framför mig i sadeln istället en lov på skogsvägen.
Sen släppte vi lös Lissie i corallen så hon fick busa lite. Va med på noterna direkt.

När de åkt stack vi ut en runda runt Heden. Eftersom hon redan rört sig så började vi trava nästa direkt och höll oss till kort trav fram till grusvägen. Hittaden en ny liten stig över asfaltvägen, jättetrevlig. Sen passade vi på att ta sandbanken på andra försöket. Först stannade hon och kollade lite och skulle gå upp stillastående. Höll god fart från Heden - nästan hela travbanan - kroken vid kenneth. Så fort hon stressade upp sig och skulle dra iväg satte jag mig ner i kort trav, verkar fungera som en bra metod. tränade några galoppfattningar från skritt också. de flesta fattningarna satt perfekt hela rundan. kort trav en bit efter långa galoppen för att lugna ner och samla ihop sig, lite diskussion men sen gick hon jättefint igen.
totalt 1.05t med snitt hastighet på 8km/h är bra.

hoppas att vi ska hinna köra en liten runda imorgon kanske. Sen på måndag ska jag åka och hämta nytt foder i bjursås. Safe and sound från Dodson & Horrell, som jag fått tipsat av Ida. hon använde det till Meffan och va nöjd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar