torsdag 2 februari 2017

Milla 9-10 månader

Fått två nya tänder, i överkäken. Inte helt framme utan bara som två risgryn fortfarande.
Från att ta sina första steg på dagen 9månader gammal till att fundera på saken i 1,5 veckan innan det blev fler och fler steg för var dag. Andra helgen i januari gick hon 4-5 steg, helgen efter va vi uppe i 20 steg och sen efter en natts vila va hon gående. Hon gick och gick hela tiden utan hämningar. Ramlade grasiöst genom att sätta sig på rumpan. Ytterligare någon dag va hon så modig att hon nästan sprang från sitt rum till kaminen. Nu inte lika försiktig i sina fall heller, utan övergått mer till att dyka framåt.

kyrkis med båda barnen, milla susade runt på egen hand utan att fundera på vart jag va. Gick och hämtade henne till där max va då han inte ville bli lämnad, men hon gick bara ifrån mig. Samma sak innan sången, tutade iväg till kökssakerna och började plocka på egen hand utan att kolla efter max och mig. Väldigt trygg i situationen.

Verkar lite rädd för Lissie och de andra hästarna, kommer de för nära vänder hon sig bort och blir tårögd eller skriker. Lissie nosade på vagnen när vi skulle ut och gå och det blev fullständig katastrof.

Båda barnen leker ofta sida vid sida i köksskåpet, alla hittar något som väcker intresse där. Dock oftast vill de ha vad den andra har. Milla tar för sig vilket resulterar i skrik från max sida som tar det ifrån henne.
Max är i grunden hård mot henne, stänger ibland dörren till sitt rum för att hon inte ska störa eller står och skriker när hon kommer in dit. Många knuffar, armar som viftar och små sparkrörelser från hans sida. I samma veva är månadens kommentar - Mamma (m)illa kan gå!
Vid flertalet gånger har vi åkt spark med båda i lådan för att amy ska få komma ut. Smidigt och båda accepterar det bra att sitta där. Milla skrattar ofta när hon sitter där själv. Otroligt sitter de oftast väldigt stilla.

Efter nyår har martin sovit de flesta nätterna brevid milla med stor framgång. Hon sover både bättre på nätterna och på morgonen. Han har ofta bara klappat på henne för att hon ska somna om, alt att hon sovit fram till småtimmarna. Somnar om lättare på morgontimmarna också brevid martin.
Annars har det varit en period svårt med sömnen dagtid. Försöker fokusera på att sova 1gång mitt på dagen. Men ibland när det blivit en tidig morgon har det varit omöjligt då hon är trött redan runt 9 då. Hon har bla somnat i max knä när vi åkt spark en söndag fm. Vissa dagar har hon sovit 3 x 30 min, grinig däremellan.

Inte alltid frukostgröten går ner men en macka med ost och 1-2kokta äggvitor går mer än gärna ner. När hon ser ägg hoppar hon i stolen. Dricka vatten ur flaskan slutar oftast med att hon tar vatten i munnen och halvspottar ut hälften så hon blir blöt överallt. Generellt äter hon allt och är duktig med maten. Visar tydligt när hon ätit klart, då hon börjar leka med det som finns. Även matat amy från sin stol medvetet.

Hennes hår har börjat växa mycket, från att ha två små stripor som va längre fram och tunnhårig bak till att det är nu mkt som ofta hänger i ögonen fram och väldigt tätt bak i nacken och kanske även lite på längden. Inga tecken på lockar.

Visat klart och tydligt att hon har eksem nu. Gått från att vara torr/sträv i huden, vidare till knottrigt till att det ibland är rött och irriterat. Fått råd av BVC att smörja 2g/d med både miniderm och hyrdokortison. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar