söndag 28 augusti 2016

Lissie v 34

Måndag: frihoppning på ridbanan.
1) började lågt med mittersta och högsta på blocken brevid varandra. Lissie sprang helt naturligt på en stor volt över dem. jätteduktig.
2) en hög cavaletti med två block och bom på varandra. hoppade helt felfritt utan tvekan på det.Travhoppade flera gånger.
3) två cavaletti efter varandra med 4 steg mellan. hoppade fint mellan utan att bryta ut någon gång.
4) Ett högt hinder ca 100cm med en bom. Tvekade en del och sprang förbi. Sen ville hon hoppa vänster varv hela tiden. Gjorde några få skutt på det, en rivning efter en för snabb uppvändning.

funkade inte med länga med tre hinder, då bröt hon ut mellan nr 2 och 3 hela tiden.

Lördag: det blåste väldigt mycket så jag passade på att rida till masten. Men det va inte vidare go i henne uppför. Travade upp till första vägen sen galopper blandat med trav. Skulle helst gå i dikeskanten hela tiden och fick mana på henne för att inte bryta av. 4km och 26min till toppen från stallet. Tog det lugnt nedför och sen va det som vanligt turbo både i trav och galopp. Travbanan till skylten och sen över bäcken + vägen och hem. Va ordentligt svett. 
Vägde 464kg så en uppgång sen en månad! Antagligen pga hon gått utan munnkorg några timmar varje/varannan dag.

Söndag: 55min intensiv ritt med galoppintervaller på travrakan. Skritt bort till kenneth, trav upp till korset och sedan intervaller trt 2 gånger. Sista gången tillbaka gick vi ner på lilla stigen och skrittade hemåt. Svår även idag med att hålla på rakt spår och utan att dra ner i diket. Rädd för en bil på rakan första rundan, fick driva lite första sträckan sedan bromsa ist.

Hela  veckan har varit intensiva och korta träningspass, fått tvätta oss efter varje runda. Gett henne lite lite kraft muskel i helgen. Sedan torsdag är de nedstängda i dalen. Början av veckan gick de nattetid vid ligghallen och lissie utan korgen.
Tyvärr märktes det på vikten 464kg lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar