söndag 29 maj 2016

2månader

Vardagen nu snurrar fortare än någonsin, jag är dagvild och melln hopp och förtvivlan ofta. 
En vanlig natt /dag ser ofta ut som följer: mat runt 2-3 tiden och sedan igen vid 5-6. Somnar direkt och lätt att flytta över till sin säng. Vaknar sedan för dagen mellan 7-8. Vanligen är det då en snabbt påklädning och mat. Oavsett hur natten och morgonen utvecklat sig så värkar sovklockan vara inställd på 9. Ska vi till dagis somnar hon påvägen dit som senast.
Vissa dagar sover hon väldigt bra och andra är mer eller mindre kaos. 
FM sover hon oftast mellan 9-12 sedan är det alltid en halvtimme hit eller dit. Samt att hon kan vakna till lite men gungar man vagnen somnar hon om. 

När hon är vaken är det skrattfest och sparkar med benen en massa. Kul att prata lite samt att jag gör olika ljud. Tittar mkt på oss, speciellt Max. 

EM somnar oftast strax innan 14 tidensom senast när vi går till dagis och beroende på hur länge hon varit vaken. 
Då kan hon oftast sova mellan 14-17 med en halvtimme hit eller dit. 

Det är efter den sovningen som Millas kritiska timmar kommer, kvällarna. Men vi tror att nyckeln till det är mat ofta och att lägga henne innan vertrötthet slår till. För om hon vaknar innan 17 så är hon jättetrött redan vid 18:30. 
Nattningen innefattar att jag ger henne mat liggandes i sängen och då äter hon länge. Ibland tills hon somnar men oftast. Släpper hon och vi ligger och somnar in genom att hålla handen. Kan ta allt mellan 15-30min innan hon sover helt. Någon enstaka nappisättning kan kvällen innehålla annars sover hon snällt. Ibland har jag gett henne mat i samband med att vi lägger oss om hon vaknar till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar