fredag 11 december 2015

Lissie 50

Måndag: Lite stressad åkte max, jag och amy till stallet runt lunch för att hinna motionera Lissie innan lunchning. Tog henne med oss ner på ridbanan och satte upp ett hinder där. Började lågt ca 50-60cm för att värma upp lite. Sedan ökade vi, för att avsluta på 100cm. Några ordentliga busrace blev det. Så kul att se när hon laddar på från ena kortsidan till den andra och sedan samlar ihop och nästan hoppar stillastående över hindret.
Max somnade inte direkt så när han såg att Lissie sprang runt och busade och hoppade satte han sig rakt i vagnen och skrattade. Måste sett jättekul ut från han när hon tokade runt så mycket.
Det går riktigt bra att ha henne lös och hoppa. Hon vet så väl vad hon ska göra och idag va det bara ett tillfälle som hon vek undan från hindret. Dock blir det bara hoppning i vänster varv, från grinden. I andra varvet är det nästan hopplöst om jag inte leder henne över hindret och då på väldigt låg höjd, annars är hon snabb att smita undan.
Lyckades faktiskt filma henne några gånger när hon hoppade även om det va svårt.





Torsdag: Tandkontroll stod på schemat, vetrinären ringde och ville flytta fram tiden 2 timmar vilket va tur för då hämtade Martin upp Max istället. Tur va Sofia med och va extra öron och stöttade upp Lissie i många lägen.
Det första vet sa va att hon har vargtänderna kvar, väldigt små och vid undersökning verkar de inte påverka henne något. Allmänintrycket av hennes mun va väldigt bra och vet frågade flera gånger när hon senast va kollad i munnen. jag skäms att vi glömt av det några år nu. Inga bettskador eller förslitningar hittade hon. Jättefin i slemhinnor och tandkött.
Några foderinpackningar i underkäken och i överkäken hittade hon men om vi de va så små att om vi inte märkt några foderbollar hade vet aldrig reagerat över inpackningarna heller. När hon gjorde rent dessa märktes det att det va grova strån troligen halm eller möjligen kraffodret hon fått. Ingen klar anledning hittades ändå till foderbollarna. Hon slipade lite på någon tand här och där men ytterst lite. Dock har hon ett konstigt förhållande på under och överkäken, då överkäkens tänder såg väldigt låga ut. Sen tycktes hon vara något trång längst bak i munnen som också kan ha en inverkan. Behandlingen avslutades med bananlack =)
Provade bettstorlek och fick en genomgång av mina bett.

Summa sumarum: nu ska vi hålla koll på om det kommer några nya bollar och rapportera till vet om någon vecka. Då hon är trång bak i munnen bör jag undvika hackamore, kanske prova något annat bettlöst alternativ. Vi plockar även bort allt kraftfoder tillfälligt, nu är det bara morötter som gäller.


Söndag: trt upp till masten med Linda och katina. Trav uppe på rakbanan annars skritt hela vägen upp och ner. Pigg som tusan på rakbanan. Total tid 1,5timmar. Rakt bett och pullarnosgrimma. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar