fredag 3 juli 2015

Vansbro halvsim

Tredje delen av klassikern är nu avklarad

Vansbro halvsim 3/7 2015 start 15:10
total tid 41:29:2

Började åka mot vansbro vid 12:45 ungefär för att först hämta ut startkuveret och sedan gå en snabb väna i mässan. Vi hann se målgång för eliten startgrupp nr 1, vinnaren in på ca 19 minuter. Wow respekt.
Sen gick vi längs vattnet bort mot start. Uppepå bron såg vi när en grupp starta med gula mössor, såg ut som ett koppel med gummiankor. Fick påvägen till start en klar bild av hur jag ville lägga upp loppet. Det va tre broar som skulle passeras under, så loppet kunde delas upp i 4 delar. Tänkte simma på fram till där ån möter älven och sedan ta det lugnt en bit innan jag simmade på igen. Blev ändå lite brottom vid start, HLH kom ikapp oss precis när vi anlände och det va i princip bara att slänga på sig våtdräkten och dra sig ner för uppvärmning.
Jag hade varit cool lugn hela dagen, nästan som att jag inte skulle tävla. Men halvvägs i bilen till vansbro slog nervositeten till ordentligt. När jag kom till start va jag så nervös att jag visste varken ut eller in. Mitt i stressen och nervositeten glömde jag att ta med mig den nyinköpta näsklämman som skulle hindra mig från att få kallsupar. Däremot skippade jag strumporna medvetet.
Det gjorde att jag ändrade min plan lite. Tänkte att om jag går i tidigt i vattnet i min grupp och håller mig långt ut i ån för att sedan försöka hålla mig på yttersidan även i älven för att inte krocka med folk. Sedan crawla hela vägen.
När jag gick genom första checkpointen kände jag ändå viss tveksamhet att gå i så snabbt så släppte lite folk framför mig. Väl i vattnet så tog varken dräkten in så mycket vatten eller va speciellt kallt, snarare att det va behagligt.
Jag letade mig snabbt ut mot ytterkanten och försökte komma igång med crawltekniken utan att ha huvudet under vattnet i början när det va en del folk runt mig. Tog långa armtag och försökte glida lite på dem. Kändes ändå helt ok så fortsatte med den stilen ända ner till korset. Såg martin på första bron så vinkade. Vilket gjorde att han sedan kunde följa mig hela loppet igenom på strandpromenaden. Jättekul. Stundtals gjorde jag tummen upp eller peace tecken åt honom =)
Vet egentligen inte varför jag inte la ner huvudet i vattnet och körde på som jag har lärt mig. Men va hela tiden orolig att få kallsupar som skulle göra det svårt att fortsätta eller att jag skulle krocka med folk. Första 500m gick fort kändes det som även om jag simmade lugnt och avslappnat. Började passera folk från startgruppen innan ungefär här. Hade rygg på en bättre simmare fram till korset ungefär. Fick passera många ur min startgrupp första 2-300metrarna.
Andra 500m va något tuffare om man tänker på sista delen. Kändes som markeringen aldrig kom, så en liten svacka blev det efter kanske 800m, innan jag såg bojen. Jag trodde att strömmarna skulle vara mest vid korset men det va lugnt fram till jag passerat under bro 2, då blev det lite mer strömt. Hela den här tiden simmade jag kanske 2 meter ut från bryggorna och hade så gott som egen bana, va någon gång ibland jag fick runda folk.
Sista 500m gick jag in mot bryggorna lite i början vilket va ett misstag, blev trångt och svårt att komma fram. letade mig ut mot mitten mer men hade blivit så bekväm att crawla med huvudet ovan vatten så gjorde ingen ansatts att prova simma som jag skulle. Med facit i hand är jag besviken på mig själv som inte provade, planen va ju att simma helt och få ta längre andningspauser. Vet inte varför jag frångick det.
När jag hade 50 meter kvar eller mindre såg jag upp på mål tvn och såg mitt namn och bild på mig. Först då borrade jag ner huvudet och spurtade de sista metrarna in till målgång.

känslan efteråt va oj va det redan över. de två andra loppen har jag haft ont och kämpat med värk in i mål. Nu fanns det så himla mycket mer att hämta, har varit mer anfådd vid träningarna i älven än nu. Så ja visst är jag lite besviken på mig själv att jag inte tog i mer och visade att jag faktiskt kan crawl på riktigt. Vet att jag kunnat simma fortare.
Men nu va målsättningen att få ett resultat och det har jag nu. Jag kommer absolut göra om detta lopp och även ge mig på det stora som jag varit sugen på i flera år.

En komisk upplevelse va efter loppet i duscharna, va tvungen att småle lite åt upplevelsen med massa kvinnor som står och duschar efter en vägg av höga kravallstacket med presenning.

over and out för denna gången. nu väntar bara lidingö15 innan klassikern är avslutad. Får se hur det blir med cykelvasan därimellan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar