fredag 6 februari 2015

Lissie v 6

Första veckan jag jobbar igen, två dagar i veckan. Men innebär lite mer tanke bakom vilka dagar jag vill åka bort på kvällarna och inte. Så har gjort ett schema för hur både minicafé Lissies träning ska läggas upp. 

Torsdag: 4 dagars vila märkes, va påväg att sluta redan på stallplan då ett plogblad hade huggtänder. Övertalning fick oss till ridbanan, där blev det 60 minuters träning. Provade hackamoret för första gången, lite tung i handen blev hon och ibland kändes det jobbigt att hålla henne. Men ändå över förväntan duktig. I sista minut hittade jag en övning jag ville köra. 
1. Körde den först i båda varven ordentligt i både fri skritt och så hon fick jobba. Sen övergick vi till volter i skritt och raka i trav. För att sedan övergå till helt i trav. 
2. Byggde på övningen med att göra en 8 på mitten. Körde bara 8an och sen avslutningsvis hela övningen inkl 8 an.
3. 20 meters volt i båda varven med trav. Mkt fart men försök att fokusera på formen. 
Summering: fick till några jättefina 8or där och gick som en dröm. Även 20 meters volter i fantastiskt fin form 😍

Lördag: 1,07t och 11,39km snitt fart 10,1km/t. Hade hoppats på en långritt men fick bli galoppintervaller på travrakan ist. Va länge sen och kände att det vore kul att blåsa ur lite. Märkte direkt att hon va med på noterna. Travade ut till vägen mot heden och upp på banan. Mkt va farligt och svår att få framåt läge i galoppen. Men halva första rundan sen släppte det. Blev totalt 2,5 varv och en svettig & nöjd matte samt häst skrittade sen hem. Från vändplan till korsningen trt 2 varv samt till skylten på halvvarvet. Vägde in på 470 när vi kom hem, bra att det fortsätter åt rätt håll. Målet är att hålla sig runt 450kg. 

Söndag: 1,05t med Lotta på Orvar i strålande vinterväder. Riktigt härlig tur blev det. Började med tvärnit vid plogen som Folke har parkerat bakom Orvars stall. Väl förbi där red vi genom skogen till heden och runt på mysstigen sen hela vägen upp på travrakan och ner vid skylten. Mkt trav och en del fina galopper på slutet. Som vanligt när Lotta är med händer det roliga saker. Hästrädd tant på skidor och kramp i en fot. Pigg som en lärka. Själv har man ryggvärk from hell. 

Mötte Folke påvägen hem, han håller på och fixar ett par skaklar åt mig. Han är för good. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar