onsdag 6 januari 2016

Födelsedag och barnkalas

Våran lilla kille har blivit 2 år gammal.
Vaknade på födelsedagen strax efter klockan 6 men vi lyckades hålla honom kvar i våran säng ända till strax efter kl 7. Fick två packet av oss att öppna..sångböcker Sjung med oss... samt en platsservice. Han började genast servera kaffe. Till våran stora förvåning kunde kan para ihop kopp och fat i rätt färger, kunde även säga gul och grön typ. Efter en stund även blå.
Mormor, Stefan och Linda va på besök under förmiddagen kom redan dagen innan. Fick en fin service med Babblarna samt ett packet med fina kläder. Gammelmormor hade köpt fingerfärg och ett puzzel med en traktor. Därtill att mormor köpt skidorna åt honom samt en snöåka. En stund ute på gården under fm med både invigning av åkan och lite bus samt åka bob. Sen lite födelsedagsfika efter Max lunch innan de vände hemmåt.
På eftermiddagen lagom till när Max vaknat kom farmor och farfar. Fick ett fint lego med olika bilar, ett lok till briobanan som tuffar, en Alfonsbok samt en slant av farmor. Sen en simmande/sjungande sköldpadda av farfar. Boken blev en hitt direkt,aldrig sett Max sitta still när man läser en hel bok tidigare. Loket va också väldigt intressant då det lät lite,dock använde Max det först som telefon. Senare  provade vi även badleksaken, som vanligt vill han inte gå upp ur badkaret.

Barnkalas va planerat för idag och totalt va 7-9 barn exl Max inbjudna men pga många sjukdomar och förhinder så blev det bara 3 st inkl Max. Det visade sig vara väldigt lagomt ändå för idag. Dagen till ära hade jag gjort en babbeltårta i form av Dadda, med viss assistans från stefan som gjort modellen åt mig. Max visste direkt vem det va tårtan föreställde. Dock va han mer intresserad av att blåsa ut ljusen istället för att smaka tårta. Istället gick han all in på vindruvorna och lite senare även på maränger. Fam Ivarsson hade med sig ett fint puzzel och kritor+ritblock till Max. Efter ett tag visade han upp sitt humör när andra barn tog vissa saker, något som inte passade Max. Tydligast va nere i lekrummet då tydligen elefanten va hans käraste ägodel som ingen fick låna.

i väntan på gästerna kollade vi lite på skidåkning på tv. Vi sa det upprepade gånger och han pekade ut mot hallen där hans skidor finns. Sen vips va det någon som försökte säga Åka Skidor.
Idag har vi bestämt att nu är det total förbud på nappflaska annat än på nätterna. Han har själv valt ut Ugglan på dan idag och dessutom frågat efter den. Dock är den svår nattetid då det inte går att vända upp och ner på den. Idag provade vi även en ny kvällsrutin, att gå och lägga sig i sängen och läsa en bok innan man säger godnatt och släcker lampan. Helt ok för första gången, även om han hann protestera lite så kom martin ut efter 20min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar