tisdag 20 januari 2015

Lissie v 3

Onsdag: red på banan 1timme bara skritt pga pigg häst och halt underlag. Va lite på tå ner till banan men slappnade av fint efter en stund. Blev åter spänd när Rodd kom efter en halvtimme kanske, tog 5 min att återgå till fin form igen. Trodde det skulle balla ur helt. 

Övningar 1) stora volterna A och C samt fri skritt mellan dem. 2) dubbel 8a med tre volter samt halt vid helvarv. 3) öka -minska volt 15meter till stilla och ut. 4) smala serpentiner med halt.
I början funkade inga halter och stel i höger varv, föll ut i volterna mkt. Vänster släppte hon nästan direkt. Efter en stund väldigt fin i båda varven och på slutet gick hon sagolikt. Mkt nöjd. Lite spänd när Rod gick och vi skulle hem. 

Rea på hööks slutade i en ny vojlock då de jag har börjat gå sönder. Men största fyndet måste var ylletäcket jag köpte för 249kr. Grymt nöjd med det. 

Fredag: inge ridning men många timmar i stallet. Först fixa i ordning Orvars hage och ligghall. Sen vid 15 gav vi oss iväg mot Falun. Efter 50 minuters åsnefasoner va han äntligen inne och vi kunde åka hem. Isgata ute höll på att sluta i katastrof, bilen orkade inte upp sista 10 metern i backen hemma på gården. Vi fick lasta ur där i hopp om att inget skulle glida bakåt. Sen fick Linus backa ner för att sedan vända bilen och ta en annan väg. Orvar lika lugn och cool som vanligt. 

Lördag: första turen tillsammans sen februari ? Då både Orvar och Lissie visat busiga fasoner på sista tiden va vi eniga om vart vi skulle rida. Upp till masten. Det va isigt på travbanan och upp till första vägen. Sen va det bara skoterspår så det blev att pulsa uppför. Lissie blev ordentligt trött redan i halva backen. Sen väl nere hade båda fått nya krafter och höll fint tempo hela travbanan och hem. Totalt 1,20t mkt lugnare än på länge. 

Söndag: vi blev själva ut men vad gör det, passade på att ta en lång tur. Tid 1,56 t , snitt 7,6 km/t och distans 14,23km längsta vi ridit tror jag bortsett från den till Böle. Nu va fjanterier tillbaka först vid åkern och en dam med hundar, sen någon rotvältan och några fåglar samt promenerande människor. 
Red över åkern till yttermo, skoterleden till källan via ridskolan till heden och genom skogen över vägen och till heden sen hela vägen upp på travbanan och hela den. Ut mot västannor genom skogen via Kenneth hem. 

Googlar lite i lördags och hittade info om Vasatorget. Något jag alltid viljat prova. 8/8 går den av stapeln 2015 och det finns en provapå klass 18km och En clear round på 48km. Hoppas kunna ha som mål att delta i någon av dem. 
Ska försöka få ihop en slinga som blir runt 2 mil vi kan träna på. 
Även funderat på att skaffa ett Hackamore till henne. Både för att kunna rida mer bettlöst och kunna ha ett bett jag kan göra skarpare när det behövs. Lutar åt att det blir ett flower Hackamore

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar